How Do You Move Up/Down?

There are no stupid questions, just stupid answers.
5 posts Page 1 of 1
practicing01
Posts: 45
Joined: Sat Apr 11, 2015 8:05 pm
by practicing01 » Sat Sep 29, 2018 10:55 pm
Hello, I'm trying to move the player up/down within a no-gravity zone. Setting $mvUpAction and $mvDownAction isn't working. Any help would be appreciated, thanks.
Jason Campbell
Posts: 269
Joined: Fri Feb 13, 2015 2:51 am
 
by Jason Campbell » Sun Sep 30, 2018 6:58 am
Hello. Could you just use a physical zone like in the Outpost mission. You step into the zone and gravity becomes "0.5"

It also pushes you out with appliedForce. Look in Outpost.mis.

You could also use "Jetting" to move up and no Jet to move down.
Code_Man
Posts: 55
Joined: Fri Jan 26, 2018 9:12 pm
by Code_Man » Tue Oct 09, 2018 11:57 pm
Can you just jump off the floor?

Also you could make custom commands to add an impulse to the player, this should allow for up/down movement in 0g.

Sorry to derail this thread, but i want to ask another question and dont really feel like making a new thread, but how can i make a bot crouch/jump/etc?
Duion
Posts: 1102
Joined: Sun Feb 08, 2015 1:51 am
 
by Duion » Wed Oct 10, 2018 1:00 am
Wasn't there a hotkey for keyboard for moving up and down since you cannot do that with the arrow keys?
fLUnKnhaXYU
Posts: 41
Joined: Wed Nov 15, 2017 8:19 am
by fLUnKnhaXYU » Sat Oct 13, 2018 2:12 am
practicing01,
In the console , just using
%obj.setvelocity("0 0 10");
works with the defaultPlayer datablock settings for mass(120) , density(1.3) and drag(1.1) and the gravity mod of the physical zone set to 0 . I didnt bind a key to it but you could try it . Of course , you can change that z value(10) to whatever . 10 seemed fairly quick .

Code_Man
As for the Crouch animation just using
 %obj.setActionThread(pistol_crouch_root , 0 , 0);

in the console did fine The bot would move in the crouch position from this point . I was having a bit of trouble selecting the bot , I dont know why , made me imagine of some way to access bots or groups of bots from a list of bots added using the NavMesh and possibly assigning animations to multiple bots .
5 posts Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests