Helicopter animation

Scripting questions, discussions, etc
5 posts Page 1 of 1
Hodo33
Posts: 26
Joined: Fri Dec 29, 2017 4:34 pm
by Hodo33 » Thu Feb 22, 2018 5:32 am
I made a helicopter with spinning blades and set it up as a hover vehicle ( dosn't have to fly much ) the blades spin fine on the ground but when I mount the character from the cam view the blades are not spinning. Tried to use %obj.playthread(0,"spin"); but no luck. Any ideas ? Also I want to change the 3rd person camera position and all I can find is this cameraMaxDist = "10"; which is just how far behind the vehicle the view point is....
marauder2k9
Posts: 162
Joined: Wed Feb 18, 2015 7:36 am
by marauder2k9 » Thu Feb 22, 2018 6:30 pm
do u have the blades set as part of the same mesh?
Jason Campbell
Posts: 271
Joined: Fri Feb 13, 2015 2:51 am
 
by Jason Campbell » Fri Feb 23, 2018 12:40 am
In regards to the camera in 3rd person, if I remember right you have to move the camera node itself to get the distance you want.
Hodo33
Posts: 26
Joined: Fri Dec 29, 2017 4:34 pm
by Hodo33 » Sat Feb 24, 2018 1:51 am
Yes the blades are part of the mesh. From first person view they don't spin either. Seems the 3rd person view does not use the cam node for position, I moved it up and forward and no effect. I also noticed the engine sound does not travel with the object like wheeled vehicle.
Thanks for the reply....
Hodo33
Posts: 26
Joined: Fri Dec 29, 2017 4:34 pm
by Hodo33 » Thu Mar 08, 2018 2:08 am
bump... anyone have a suggestion?
I cheated the thing by replacing the blades with a texture and rotating but not a good solution.
5 posts Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest