Audio Scope Bug? Probably Bug Between Chair And Torquescript :/

There are no stupid questions, just stupid answers.
3 posts Page 1 of 1
Steve_Yorkshire
Posts: 205
Joined: Tue Feb 03, 2015 10:30 pm
 
  by Steve_Yorkshire » Sat Aug 05, 2017 12:22 am
I've had a number of audio issues (and player spawn issues based on ghosting distance and being out of scope but that's for another thread).
I am using playlists, but the audio that is going off-key (distorted) are not using playlists.

Disclaimer: I am spawning with orbitObject camera. (also I am using 3.8, not moved over to 3.9 yet)

Short video, two parts.
Part 1 (OK): visibleGhostDistance = 2000; Spawn at origin. %player.schedule(50, setTransform("300 300 5")); Audio OK.
Part 2(FUBAR): visibleGhostDistance = 2000; Spawn at "300 300 5" by passing the xyz to GameCore::spawnPlayer. Audio goes off key.



Note, I have also set visibleGhostDistance = 160; Spawn at origin. %player.schedule(50, setTransform("300 300 5")); Audio FUBAR.

Second note: I have also had ALL audio go FUBAR by spawning orbitObject with a rotation at origin regardless of ghost distance (so I stopped doing that)
Last edited by Steve_Yorkshire on Sat Aug 05, 2017 12:50 am, edited 1 time in total.
Steve_Yorkshire
Posts: 205
Joined: Tue Feb 03, 2015 10:30 pm
 
by Steve_Yorkshire » Sat Aug 05, 2017 12:49 am
Okay ... let's not get too hasty here ...
I am setting the orbit camera via a ServerCmd ... from GameCore ... which ... if I am not mistaken ... is also the server ...
Setting the actual %client.camera.doCameraStuff here in gameCore::spawnPlayer seems to clear up all my problems ...

If I manage to codemongler this all up again I shall repost but in the meantime ...



:oops:
irei1as
Posts: 70
Joined: Fri Feb 27, 2015 5:13 pm
by irei1as » Mon Aug 07, 2017 10:15 am
It seems you may have found what's up but let me share something that may be related.
If you're changing the camera you also need to use %camera.scopeToClient(%client) or the camera scope fails.
I think that's called somewhere from spawnPlayer so it isn't a problem if using that.
I had this issue while trying the switching cameras around of one of the old tutorials of the documentation. Was it the adventure thing?

The pitch thing may be something related to the Doppler effect. But I'm not sure.
3 posts Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests